Foto: Remko Vermunt

Lente op de kinderboerderij: Boer Geert is al 31 jaar het vaste gezicht bij Minnebeek

ROOSENDAAL - De lente is begonnen en dat is te zien bij kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal. Er heeft een ware geboortegolf plaatsgevonden bij de geitjes. Boer Geert is al 31 jaar het vaste gezicht bij kinderboerderij Minnebeek en dat is best bijzonder te noemen. Geert is nu 63 jaar oud, maar sinds zijn 21e heeft hij nog maar 5 procent zicht. “Daarom ben ik ontzettend blij dat ik hier terecht kan.”


In eerste instantie werkte Geert vijf dagen in de week op de kinderboerderij, maar vanwege zijn leeftijd is dat afgenomen naar nog 3,5 dag. “Ik kan niet alles alleen, maar in principe bestaan de werkzaamheden uit het voeren van de beesten, de stal uitmesten en kleien reparaties aan het gaas.” Zijn specialiteit is volgens Joyce ‘schapen op hun kont zetten’. “Dat doen we om ze te knippen, maar dat doe ik niet zelf hoor”, lacht hij. Geert hielp ook regelmatig mee met kinderfeestjes en dat is toch wel iets dat hij nu mist. “We zijn niet alleen een boerderij, we maken ook een praatje met de mensen. We vertellen ze iets over de dieren. Dat mis ik wel.”

Zo is één van de meest bijzondere momenten die Geert in die 31 jaar heeft meegemaakt toch wel een keizersnede bij één van de koeien geweest. “Maar dat is al misschien 15 jaar geleden.” Omdat de veearts wist dat Geert niet alles kan zien, vertelde hij precies wat er gebeurde. “Dat was heel bijzonder.” Zo’n vijf jaar geleden was er ook een keizersnede bij een geit. “Dat vergeet ik nooit.” Een lievelingsdier heeft Geert ook: Joris de Os. “Hij is niet mak en hij is een beetje apart, maar het is wel een lief beest”, lacht Geert.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief