Foto: Remko Vermunt

Lente op de kinderboerderij: ‘Ik werk liever buiten dan binnen met dit weer’

ROOSENDAAL - De lente is begonnen en dat is te zien bij kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal. Er heeft een ware geboortegolf plaatsgevonden bij de geitjes. Anouk werkt nog maar vier weken op Kinderboerderij Minnebeek, maar ze vind het enorm leuk om te doen. “Je bent een hele dag met dieren bezig en het is lekker buiten. Ik ben liever buiten dan binnen met dit weer.”


Anouk werkt twee dagen in de week bij de kinderboerderij en, net als Geert, houdt ze zich vooral bezig met het schoonmaken van de hokken en het voeren van de dieren. “Om 08.00 uur beginnen we en dan gaan we eerst de dieren voeren. Daarna laten we de geiten naar buiten en dan hebben we even pauze”, legt Anouk uit. Daarna begint het team met het schoonmaken van de hokken van onder andere de konijnen, de kippen en de varkens. “De ene keer worden de hokken intensiever schoongemaakt dan de andere keer. Soms moeten ze echt helemaal schoongemaakt en gedesinfecteerd worden.”

Het minst leuk vindt Anouk het verschonen van de eenden. “Die stinken echt enorm”, lacht ze. Zelf heeft Anouk tien jaar in een manage gewerkt. Het werken met dieren is ze dan ook wel gewend. Haar lievelingsdier is dan ook haar eigen paard, maar als ze op de kinderboerderij een dier moet aanwijzen zijn dat toch de ezels. “Of de kippen, die vind ik ook leuk. Al is het vangen van de kippen toch ook een eigen tak van sport.”

Zelf heeft ze nog nooit geitjes geboren zien worden, ze hoopt dat één dezer dagen dan ook nog mee te mogen maken. “Dat wil ik nog wel echt zien.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief