hordenspecialist Marcel vd Westen laat zien hoe het moet
hordenspecialist Marcel vd Westen laat zien hoe het moet Foto: Armand Kertzman

Atletiektoppers brengen bezoek aan Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - THOR Roosendaal organiseerde onlangs een trainingsdag voor wedstrijdpupillen. Voor deze speciale training kwamen er maar liefst vier Nederlandse atletiekhelden naar Roosendaal om in hun discipline training te geven.

Het hoogspringen werd verzorgd door Marloes Strooper. Marloes is meervoudig Nederlands kampioen hoogspringen en Nederlands kampioen hinkstapsprong. Op speelse manier bracht Marloes de pupillen wat fijne kneepjes bij.
Marcel van der Westen (Meervoudig Nederlands kampioen 110 m horden en deelnemer aan de Olympische spelen van 2008 in Peking) kwam naar Roosendaal voor het onderdeel horden. De kinderen deden samen met Marcel diverse hordenoefeningen.
Voor het sprinten stond Patrick Snoek voor de groep. Hij oefende met de kinderen onder andere het starten uit het startblok. Patrick is meervoudig Nederlands kampioen 200 & 400 meter sprint & deelnemer bij het EK atletiek van 1998.
Het vierde onderdeel was speerwerpen, gegeven door meervoudig Nederlands kampioen, Björn Blommerde. Met verschillende oefeningen leerde hij de kinderen zo ver mogelijk te werpen.


Met het organiseren van deze dag had Richard van den Biggelaar van THOR het idee om pupillen die elkaar vóór corona regelmatig bij wedstrijden zagen, te stimuleren om met de wedstrijdsport bezig te blijven. De kinderen werden op een uitdagende manier voorbereid op het komende wedstrijdseizoen. Alle pupillen gingen enthousiast, voldaan en lekker vermoeid naar huis. Ze hebben een fantastische dag achter de rug en we hopen snel nog een keer een dag zoals deze te kunnen organiseren.

Patrick Snoek laat sprinttechniek zien
Speerwerp-les van Björn Blommerde


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief