Foto: Christian Traets

Explosief bij woning Stephanusdonk vernietigd; Politie zoekt getuigen

ROOSENDAAL - De recherche doet onderzoek naar de zaak rondom het explosief dat dinsdagavond is aangetroffen bij een woning aan de Stephanusdonk in Roosendaal. Heeft u even voor 20.55 uur of daarna iets verdachts gezien in de omgeving van de Stephanusdonk? Of woont u in de buurt en heeft u camerabeelden voor ons? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. 


De politie kreeg dinsdagavond in eerste instantie een melding binnen van een woningoverval, maar al snel bleek dat daar geen sprake van was. Wel werd er een verdacht pakketje aangetroffen bij de woning aan de Stephanusdonk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingeschakeld. 

Omdat het mogelijk om een explosief zou gaan werden een aantal woningen ontruimd. Ook kwamen de brandweer en ambulancedienst ter plaatse. Een explosievenverkenner van de politie en de EOD deden onderzoek en stelden het explosief veilig. Dat is verwijderd en op een andere locatie vernietigd.

De recherche doet nu onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Gebruik daarbij het zaaknummer 2021086457.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief