Foto: Gosia Lubbers

Horecaondernemers krijgen meer ruimte voor hun terrassen

ROOSENDAAL - Wanneer de terrassen weer open mogen, krijgen de Roosendaalse horecaondernemers wederom de mogelijkheid om hun terrassen ruimer op te zetten. Dat heeft het gemeentebestuur laten weten op vragen van Jac Wezenbeek.


“In veel gemeenten mogen horecaondernemers dit jaar hun terras uitbreiden. Dit kunnen zij doen op bijvoorbeeld nabijgelegen pleinen, stroken, kades en parkeerplaatsen. De oorspronkelijke zitplaatsen kunnen dan over meer meters verdeeld worden, zodat de gasten afstand kunnen houden”, stelt Jac Wezenbeek. 

Hij wilde dan ook weten of ook de gemeente Roosendaal deze extra ruimte wil aanbieden aan de horecaondernemers, zodat zij -wanneer de terrassen weer open mogen- een ruimer terras kunnen opzetten. De gemeente laat nu weten dat in 2020 al tegemoet is gekomen aan de wens vanuit de horeca om meer ruimte te krijgen voor de exploitatie van terrassen. “Het was daarbij ook mogelijk om tijdelijk solitair gelegen terrassen op daarvoor geschikte gebieden te gebruiken.” 

Daarnaast hebben de horecaondernemers in 2020 geen precariobelasting hoeven te betalen. “Het college wil dit voor dit jaar continueren”, aldus het gemeentebestuur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief