Foto: wUrck architectuur stedenbouw landschap

Nieuwe stap in ontwikkeling van Groot Mariadal: bestemmingsplan ter inzage

ROOSENDAAL - Het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied ‘Groot Mariadal’ komt vanaf 12 april ter inzage te liggen. Met dit plan wordt aan de binnenstad van Roosendaal een verborgen gebied toegevoegd. Het klooster Mariadal, het HUIS van Roosendaal en de omliggende scholen sluiten in dit plan aan op de omgeving. Het gebied wordt volgens de gemeente dan ook dé schakel tussen binnenstad en station, bereikbaar voor de bewoners en bezoekers van de stad.


De ontwikkeling van Groot Mariadal gaat veel betekenen de komende jaren. Voor verkeer, parkeren, drukte en uitzicht. “Het resultaat na de werkzaamheden mag er ook zijn. Mariadal en omgeving wordt aantrekkelijker en het gebied tussen het station en het centrum van Roosendaal wordt straks een mooie doorgang”, aldus wethouder Toine Theunis. Een belangrijke functie binnen Groot Mariadal is weggelegd voor het rijksmonumentale klooster, met haar tuinen en geschiedenis. Het klooster geeft volgens de gemeente extra betekenis aan Groot Mariadal. “Het behoud van dit bijzondere complex is dan ook iets dat iedereen in de samenwerking motiveert.” 

Wethouder Toine Theunis: “Alle partijen die samenwerken aan de ontwikkeling van Groot Mariadal staan in de startblokken om met behoud van het prachtige klooster en haar tuinen een mooi gebied te ontwikkelen. Een aantrekkelijke doorgang van het station naar het centrum, waar iedereen trots op kan zijn. We hebben ruim de tijd genomen om de inspraak op het voorontwerp bestemmingsplan zorgvuldig te verwerken. Met buren uit de omliggende straten en belanghebbende partijen zijn gesprekken gevoerd om inspraak te verduidelijken en mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken. Daarnaast zijn de benodigde onderzoeken uitgevoerd of geactualiseerd. Nu is het tijd voor een volgende processtap, de ter inzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan.” 

Het ontwerpbestemmingsplan is online te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u het bestemmingsplan op papier inzien. Een exemplaar daarvan ligt in Klooster Mariadal, de tijdelijke huisvesting van de gemeente. Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken? Kijk op www.roosendaal.nl/grootmariadal, een afspraak hiervoor is nodig. Gedurende de tijd dat het plan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief