Eva en Gertrude
Eva en Gertrude Foto: Papier Souvenir

Roosendalers maken kleurplaten voor ouderen

Algemeen

ROOSENDAAL - Eva en Gertrude van Papier Souvenir hebben ouderen in zorginstellingen tijdens de lockdown verblijdt en vermaakt met een zelfontworpen kleurplaat. 

“Wij hebben een A3 kleurplaat ontworpen met daarin verwijzingen naar bekend erfgoed, kunst en cultuur uit de Gemeente Roosendaal”, leggen de dames uit. Zo staat er o.a. op: de molen van Nispen, de waterpomp in Wouw, de Tullepetoan uit Roosendaal en de kerk uit Moerstraten. “Gebouwen en objecten die herkenbaar zijn voor de bewoners, of waar ze herinneringen aan hebben biedt gespreksstof tijdens het kleuren.” 

De aandacht van de ontwerpstudio ligt met name in de kunst en cultuursector. Zodoende hebben ze dagelijks te maken met geschiedenis en beeldende kunst. “Wat wij doen is letterlijk verhalen op grafische en illustratieve wijze in beeld brengen. Dat is wat we met dit project ook willen doen; door deze kleurplaat ontstaan er persoonlijke verhalen van de kleurders, die weer aan elkaar doorverteld kunnen worden.” Uiteindelijk blijft een tastbare herinnering, de kleurplaat over. “Wij konden dit project uitvoeren dankzij Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal en Drukkerij Altorffer.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief