De testlocatie wordt straks ook ingezet als vaccinatielocatie
De testlocatie wordt straks ook ingezet als vaccinatielocatie Foto: Remko Vermunt

Vaccinatielocatie in Roosendaal opent deuren in mei: ‘Veel meer vaccins geleverd’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - GGD West-Brabant gaat drie extra vaccinatielocaties in West-Brabant openen, omdat er naar verwachting binnenkort veel meer vaccins geleverd gaan worden. Het gaat om de priklocaties Breda International Airport, Tussenriemer in Roosendaal en sporthal Het Verlaat in Almkerk. De priklocatie in een hangar van Breda International Airport gaat in week 18 als eerste open. De andere twee volgen in week 20. 

Aanvankelijk zou Breda International Airport al in april open gaan. Vanwege de beschikbaarheid en efficiënte inzet van de vaccins wordt dat begin mei. De hangar waar de priklocatie is gevestigd is al helemaal ingericht en klaar om mensen te ontvangen. De locaties in Roosendaal en Almkerk openen twee weken later. “Op deze locaties leggen we momenteel de laatste hand aan de inrichting. De priklocatie in Roosendaal komt aan de Tussenriemer, naast de huidige testlocatie in het pand van Breure Grondwerken.”

Uiteindelijk is het de bedoeling om op alle locaties zo maximaal mogelijk te vaccineren, liefst zeven dagen per week. “Het is echter afhankelijk van de beschikbare vaccins hoeveel dagen deze drie locaties vanaf het begin open zullen gaan. Mogelijk is dit niet gelijk zeven dagen per week.” De openingstijden voor deze drie locaties zijn vooralsnog van 8.00 tot 16.00 uur.

Het is nu nog niet bekend of de verschillende vaccins op alle locaties ingezet worden. Het kan dus voorkomen dat mensen in een andere plaats dan hun voorkeur hun prik moeten halen omdat niet alle vaccins op alle locaties aanwezig zijn. Het Ministerie van VWS bepaalt welk vaccin voor welke doelgroep wordt ingezet, de GGD West-Brabant volgt dit beleid. Dit betekent dat mensen op de locatie niet kunnen kiezen voor een bepaald vaccin. “Wij raden mensen aan om een afspraak te maken voor een vaccinatie wanneer zij daarvoor aan de beurt zijn, ook als dat op dat moment niet dichtbij hun woonplaats mogelijk is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief