Afbeelding

Voetballen op een dak? Niet haalbaar stelt de gemeente

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Een sporthal met daarop een voetbalveld is niet realistisch of haalbaar. Dat laat de gemeente weten op vragen van Sanneke Vermeulen (VVD). In de wijk Stadsoevers moet, dichtbij het RBC stadion, een evenementenhal komen. Vermeulen opperde om het dak van de evenementenhal te gebruiken om een tweede veld aan te leggen voor RBC.

“Wij zien kansen voor het tweede veld voor RBC op het dak van de - nog te bouwen - evenementenhal. Daarnaast kan het veld natuurlijk ook gebruikt worden voor andere doeleinden”, stelt Vermeulen. Maar, dat is niet haalbaar zegt de gemeente. “Ter illustratie: een grote sporthal, zoals sporthal ‘ln de Roos’, heeft een buitenmaat van ongeveer 35 x 45 meter. Een voetbalveld (excl. ruimte om het veld) heeft een afmeting van ong. 65 x 102 meter.”

De gemeente is het wel met de VVD-fractie eens dat er in een ecologische wijk als Stadsoevers naar gestreefd mag worden dat alle ruimte optimaal benut wordt. “Dat gaat niet alleen om de ruimte op het maaiveld maar ook op daken. Een grasveld voor recreatieve doeleinden zou dan een optie kunnen zijn. Gelet op de geringe omvang van de sporthal lijkt dit minder voor de hand liggend.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief