St Jan & stadhuis Roosendaal.
St Jan & stadhuis Roosendaal. Foto: Elly Driesprong

Klokken St. Jan vieren en herdenken

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De komende tijd zullen zowel Koningsdag en Bevrijdingsdag op een ingetogen manier en in de eigen kring of buurt gevierd worden. Toch zal er in het centrum nog wel iets van feest te voelen zijn. Al is het maar door de vele uitgestoken vlaggen. En daarbij is een gevoel van vrijheid, ook binnen de beperkingen, zeker toch nog steeds een feestelijk gevoel waard.

Op zowel Koningsdag als 5 mei zal het carillon van de St. Jan te Roosendaal dan ook een feestelijke oranje klokkenconfetti van klanken naar beneden strooien.
Het carillon zal op beide dagen vanaf 14.00 uur gedurende een uur bespeeld worden door Toni Raats.

‘Zij aan zij’
Naast bekende (oud)Nederlandse liederen zal ook het speciale lied rond kinderen voor kinderen ‘zij aan zij’ dan op het carillon gaan klinken.
De titel ‘Zij aan zij’ sluit naadloos aan op het thema ‘IK + JIJ = WIJ’ van de Koningsspelen 2021. Een vrolijk nummer waarin de kinderen zingen over samen zijn, samen bewegen en waarin zij onderling geen verschil maken en niemand uitsluiten. Het motto: “Het maakt niet uit wie je bent, iedereen mag er zijn”. De tekst is geschreven door Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis is verantwoordelijk voor de muziek. De klokken kunnen rondom de toren, Bloemenmarkt, Tongerloplein, Emile van Loonpark en vanaf het parkeerdek op de Biggelaar veilig en goed beluisterd worden. De klokken zijn bij uitstek signaalgevers van vieren en herdenken.

St. Juttemis
En hopelijk kondigen zij hiermee een St. Juttemis feest aan wat ook in het echt in de nabije toekomst kan gaan plaatsvinden. En tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag is het luisteren met een bekertje koffie en een ijsje al een eerste stap in de goede richting. Laat de klokken daar de nodige vrolijkheid en feestvreugde aan toevoegen. En natuurlijk gelden ook op deze feestelijke dagen voor iedereen de gebruikelijke corona maatregelen nog steeds om zo elkaar goed, veilig en gezond door deze tijd heen te helpen naar weer een normaler leven. En dat normale leven zal samen met St Juttemis pas helemaal weer een feest zijn. Laat Konings en Bevrijdingsdag daar alvast voortekenen van zijn. Vier de vrijheid dus op gepaste wijze met elkaar mee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief