Afbeelding

Lisa Roosenboom schrijft vierde boek: Ukkel en Pukkel redden het circus

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse schrijfster Lisa Roosenboom heeft haar vierde kinderboek gepresenteerd: Ukkel en Pukkel redden het circus. Het boek verscheen eigenlijk begin dit jaar al, maar door de coronacrisis kon er geen officiële boekpresentatie plaatsvinden.

Björn en Lisa Roosenboom stapten in 2009 in het huwelijksbootje. Het was de aanzet voor haar eerste boek: De Perfecte Bruiloft. “Ik stuurde het op naar een uitgeverij, eigenlijk als grapje. Maar ik kreeg een bericht terug dat ze er graag een kaft bij wilden maken om het te verkopen.” Het was het begin van haar schrijfcarrière.

Ze verlegde haar focus op het schrijven van kinderboeken en debuteerde met het prentenboek ‘Jij bent mijn Held’ met de twee konijnen Ukkel en Pukkel in de hoofdrol. Later volgden nog de boeken ‘Liesje en de Orka’ en ‘Ukkel en Pukkel en het mysterie van de sportschool’ uit. “In de toekomst hoop ik het concept van Ukkel en Pukkel verder uit te kunnen breiden naar een serie”, vertelde Lisa bij de lancering van haar laatste boek. En dat lijkt gelukt met de vierde titel onder haar naam: Ukkel en Pukkel redden het circus.

 ”Het boek laat kinderen zien dat je met je vrienden samen alles aan kan”, vertelt Lisa. De broertjes Ukkel en Pukkel zien in het bos namelijk een circus staan. Maar wat is een circus en wat doen ze daar? Ze besluiten met hun vrienden op onderzoek uit te gaan en komen een verdrietige schildpad tegen die de vrienden verteld dat er een dief in het bos is die spullen heeft gestolen. De vrienden kijken elkaar aan en besluiten de schildpad (die de Circusdirecteur blijkt te zijn) te helpen want wie steelt er nu circusspullen? Ga met Ukkel en Pukkel mee op avontuur en je leest of ze de dief te pakken krijgen! Het boek is geschrikt voor kinderen die al zelf kunnen lezen vanaf de leeftijd van 7 jaar of ouder. Meer info: www.lisaroosenboom.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief