Eerste training in Zwembad de Stok.
Eerste training in Zwembad de Stok. Foto: M. Bulman

Zwemtrainingen Aquadream weer van start

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zwemvereniging Aquadream is weer begonnen met de zwemtrainingen. Gedurende de periode dat de zwembaden gesloten waren zijn er alternatieve trainingen zoals landtraining en core stability aangeboden. Vanaf 28 april trainen de wedstrijdzwemmers, trimzwemmers en veteranen weer in het buitenbad van zwembad de Stok.

 

Vanwege de zwembadsluiting tijdens de tweede lockdown kon er sinds december niet meer getraind worden door de leden van Aquadream. Voor veel (wedstrijd)zwemmers was dit even wennen. Zij gingen van 7 uur trainen per week, naar helemaal niets.

Al snel heeft het bestuur in overeenstemming met de trainers besloten om alternatieve trainingen aan te bieden. Zo kregen leden t/m 18 (en later 26) jaar de mogelijkheid om op het zwembadterrein de wekelijkse landtrainingen mee te doen, maar werd er wekelijks ook digitaal ook een core stability training aangeboden. Op deze manier proberen de leden zich toch in vorm te houden.

De leden van Aquadream hebben veelvuldig gebruik gemaakt van deze alternatieve trainingen, maar een echte zwemmer ligt liever in het water.

Vanaf het moment dat de buitenbaden weer geopend waren is Aquadream op zoek gegaan naar oplossingen om toch in het water te kunnen trainen. In de maand april waren er al enkele trainingen in buitenbad Wolfslaar in Breda. De tijden van deze trainingen waren echter niet ideaal, waardoor niet alle leden gebruik konden maken van deze trainingsmogelijkheden.

Weer in het ‘thuisbad’

De zwemmers van zc Aquadream zijn dan ook blij dat sinds 28 april ook weer getraind kan worden in het thuisbad ‘de Stok’. Er is nog geen mogelijkheid om gebruik te maken van het wedstrijdbad binnen, maar de leden zijn vrijwel allemaal naar de eerste training in het buitenbad gekomen! Momenteel kan er gezwommen worden op maandagavond en woensdagavond in de Stok. De ochtendtrainingen (dinsdag, vrijdag en zaterdag) blijven voorlopig in het 50m buitenbad van Breda.

Informatie

Meer informatie over zwemvereniging Aquadream is te vinden op www.zc-aquadream.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief