Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Maaike Mathijssen: ‘We kunnen er weer vol gas tegenaan’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Sinds een week zijn de terrassen weer open en daar werd ook in de gemeente Roosendaal graag gebruik van gemaakt. De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook de dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes bezet. Weer of geen weer, de echte Roosendalers trekken zich er niets van aan. Dankzij een overkapping, heater of paraplu was het toch genieten van een hapje en een drankje. En dat was te zien.

De eerste dag is Maaike Matthijssen van ‘t Wapen van Roosendaal dan ook goed bevallen. “Na de eerste dag was ik wel heel erg moe, maar wel voldaan. Daarna sloeg het weer om en dat was eigenlijk heel fijn. Dat gaf ons de ruimte om even warm te draaien en weer wat dingen uit te pluizen. Vanaf nu kunnen we weer vol gas er tegenaan.”

Tijdens die regenachtige donderdag werd bekeken of alles wel goed in het kassasysteem stond, maar ook of er wel voldoende besteld was. “Dat bleek niet het geval, dus dat konden we gelukkig snel rechttrekken. We moesten echt weer even kijken: ‘hoe moet het ook alweer’”, lacht Maaike. De afgelopen 6,5 maand heeft ze natuurlijk niet stilgezeten. Zo organiseerde ze spelletjes, quizzen, bingo’s, bierproeverijen en nog veel meer. “Dat is veel werk, voor een klein beetje omzet. Maar we doen het graag om de gasten te laten weten dat we aan ze denken.” 

Woensdag druppelde de bezoekers lekker binnen. “Toen we na de eerste lockdown open mochten, stonden mensen echt te azen op een plekje. Dat was nu niet het geval. Het liep echt lekker, mensen kwamen het terras op en mensen gingen het terras weer af.” Dat het weer nu wat minder is, vindt Maaike wel jammer. “Normaal zou je de mensen binnenlaten en dat is nu wel moeilijk. Ik moet me echt inhouden om ze niet naar binnen te laten. Die totale gastvrijheid mis je nog een beetje.” Dat woensdagmiddag om 18.00 uur de terrassen vanuit het niets leeg waren, vond Maaike heel bijzonder. “Iedereen ging vanzelf weg en opeens was de Markt leeg. Ik ben heel blij dat we niet als politie hoeven op te treden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief