Afbeelding
Foto:

Gemeente Roosendaal gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal doet, samen met nog minstens 60 andere Nederlandse gemeenten, mee aan de tweede editie van het NK Tegelwippen. In de deelnemende gemeenten worden tegels vervangen voor groen. Dit helpt mee om wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. 

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto ‘Een groen Nederland begint in je eigen tuin’, slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.  

Iedereen kan zijn of haar gewipte tegels dan ook aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de betreffende gemeente. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. “De  rivaliteit tussen de gemeenten is natuurlijk leuk, maar we doen het uiteindelijk om heel Nederland zo groen mogelijk te maken. Wippen is belangrijker dan winnen”, zegt Eva Braaksma van activatiebureau Frank Lee, mede-initiatiefnemer van het NK Tegelwippen.

Doe mee en verdien een tuinbon 

Bewoners uit de gemeente Roosendaal die tegels uit de eigen tuin verruilen voor groen, kunnen een tuinbon verdienen. De eerste 100 bewoners die voor maandag 31 mei 2021 het aanmeldformulier op de website van de gemeente Roosendaal invullen en een foto uploaden van hun gewipte tegel(s), ontvangen een tuinbon ter waarde van €15. Voor meer informatie over deze actie en het NK Tegelwippen, kunt u terecht op roosendaal.nl/nk-tegelwippen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief