Afbeelding

Arriva start met aangepaste zomerdienstregeling: meer reizigers op fiets of e-bike

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Vervoersbedrijf Arriva gaat vanaf vandaag op enkele lijnen met een aangepaste dienstregeling rijden. Zo gaat het vervoersbedrijf om met de reizigersaantallen die richting de zomerperiode standaard afnemen. Ondanks de nog verwachte versoepeling van de coronamaatregelen denkt het bedrijf zo een passend aanbod te bieden tot aan 10 juli als de vakantiedienstregeling in gaat.  

Arriva past met enige regelmaat de dienstregeling aan op de vraag van de reiziger. Vanaf maandag 10 mei 2021 zijn er daarom weer aanpassingen in de dienstregeling van het busvervoer in West-Brabant gepland. Het gaat daarbij om een aangepaste frequentie in de ochtend- en de middagspits van een aantal buslijnen en om een aantal te vervallen ritten. 

Arriva monitort de reizigersaantallen nauwgezet. Op basis van de trends en inzichten van reizigersaantallen worden nu op specifieke lijnen aanpassingen doorgevoerd. Zo is de ervaring dat met de komst van aangenaam voorjaarsweer de ov-reiziger met een fiets of E-bike van A naar B gaan. Daarnaast heerst ook nog de trend om thuis te werken.

De wijzigingen gaan in op 10 mei 2021 en gelden t/m 9 juli 2021. Daarna rijden de bussen van 10 juli t/m 5 september 2021, zoals elk jaar, de vakantiedienstregeling.  Alle wijzigingen staan verwerkt in de reisplanners, hangen op de betreffende bushaltes en zijn online zichtbaar op de website van Arriva. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief