Afbeelding

Bushaltes in 2026 (bijna) allemaal toegankelijk voor mensen met beperking

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het gaat waarschijnlijk nog tot 2026 duren voordat alle actieve bushaltes in Roosendaal toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dat laat de gemeente weten op vragen van Burger Belangen Roosendaal. Al in 2016 ging de gemeente aan de slag met het toegankelijker maken van de bushaltes, maar dat project is ‘enigzins’ vertraagd.

In 2016 heeft de gemeente Roosendaal het plan in werking gezet om de bestrating rondom 75 bushaltes te verbeteren voor mensen met een visuele en/of fysieke beperking. Dit naar aanleiding van tekortkomingen die toentertijd door de RoGeP zijn gesignaleerd. “De aanpassing van de nog overgebleven (toegankelijk te maken) haltes is inderdaad enigszins vertraagd maar wordt op dit moment zoveel mogelijk ingepast in de Beheerkalender (zoveel mogelijk werk met werk maken)”, aldus de gemeente. 

Op dit moment zou het nog gaan om ongeveer 37 bushaltes van de in totaal 175 actieve bushaltes. “Er blijft vooralsnog ook nog een aantal haltes bestaan die gezien de locatie fysiek niet toegankelijk te maken zijn volgens de richtlijnen en die door de Rogep wel zijn meegerekend als zijnde nog toegankelijk te maken.”

Daarnaast speelt de wijziging van de dienstregeling ook een rol in het behouden, verplaatsen of vervallen van haltes. “De verwachting is dat alle huidige actieve bushaltes (die ook daadwerkelijk toegankelijk te maken zijn) in 2026 toegankelijk zijn. De nieuwe OV-concessie zal naar verwachting in 2025 worden vastgesteld, deze kan dus nog van invloed zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief