Afbeelding

Roosendaalse Lijst wil straatbeeld verfraaien met (grafische) kunst

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Saai ogende, grijze elektriciteitskasten die opgefrist worden met tekeningen, foto’s en graffiti-achtergrondbeelden. Het gebeurt al op verschillende plekken in Nederland en als het aan de Roosendaalse Lijst ligt, mogen ook in Roosendaal en omliggende dorpen deze kasten gepimpt worden met een creatieve behandeling. 

Peter Raijmaekers en Marco Schillemans hebben daarom een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders. Zij opperen om verschillende cultuurinstellingen die zich bezighouden met beschildering, fotografie of het aanbrengen van graffiti hierbij een rol te laten spelen. “Wellicht zijn er mogelijkheden om in projectverband de gemeente Roosendaal te verfraaien.” De Roosendaalse Lijst wil nu van de gemeente weten of men op de hoogte is van dit soort projecten én of de gemeente Roosendaal kans ziet om actie hierop te ondernemen. Zo ja, binnen welk tijdspad is dit realiseerbaar?

Daarnaast ziet de Roosendaalse Lijst een mogelijkheid om het ‘Verhaal van Roosendaal’ te behouden voor de toekomst. Oude herinneringen aan de historie van de stad en haar dorpen, zouden door middel van foto’s op elektriciteitskasten en andere locaties terug kunnen komen in het straatbeeld. “Zo zou bijvoorbeeld een grijze elektriciteitskast in het kadegebied mooi door middel van foto’s van De Draai van de Kaai in combinatie met een kleine tekst kunnen worden opgeluisterd.”

Volgens de politieke partij is dit een mooie aanvulling in het straatbeeld. “Bent u bereid om ‘Het Verhaal van Roosendaal’ en haar dorpen in de openbare ruimte op bijvoorbeeld elektriciteitskasten tot uiting te brengen en kunt u toelichten waarom wel / niet?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief