Foto:

Legobouwer Koen: ‘Die twaalf of zestien uur bouwen, dat lijkt veel, maar dat gaat zo voorbij’

ROOSENDAAL - Bijna 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm. Wij spraken met dé legobouwer uit Roosendaal: Koen Zwanenburg.


Koen Zwanenburg heeft als fanatiek LEGO-bouwer natuurlijk beide seizoenen bekeken van LEGO Masters. “Een leuk programma om te zien, maar ik zou zelf nooit meedoen”, lacht Koen. “Ik denk dat ik er niet veel van zou bakken. Die twaalf of zestien uur bouwen, dat lijkt veel, maar dat gaat zo voorbij.”

Koen Zwanenburg uit Roosendaal is met recht een grote naam te noemen in de Legowereld. Eerder werden zijn creaties al getoond in de Masterpiece Gallery van het LEGO House in Denemarken en sinds het najaar van 2020 is zijn levensgrootte ontwerp van het masker van Toetanchamon te bezichtigen in het Rijksmuseum van Oudheden. “Ik neem er liever de tijd voor. Soms doe ik mee aan wedstrijden waarbij je een maand de tijd hebt en dat vind ik soms al kort.” Zijn ontwerp werd tevens tijdens de jaarwisseling door de populaire blog Brothers Brick uitgeroepen tot ‘Creatie van het jaar 2020’. “Dat was echt een hele eer.”

Volgens Koen zijn er verschillende redenen waarom LEGO nu zo populair is. “Tien jaar geleden was het echt nog voor kinderen, maar inmiddels maakt LEGO ook speciale 18+ sets die speciaal voor volwassenen worden gemaakt.” Daarnaast speelt de coronacrisis volgens Koen een belangrijke rol. “Mensen hebben veel meer vrije tijd, ze houden meer geld over of ze komen de sets tegen bij het opruimen van de zolder.”

Zelf vindt Koen het bouwen met LEGO vooral leuk omdat je er alles mee kan bouwen wat je maar wil. Zo is hij nu bezig met het schip van Kapitein Haak. “De enige beperkende factor is geld, want het is wel erg duur. Oh, en ruimte. Maar verder kan je er echt alles mee bouwen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief