Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bas Hagenaars: ‘Er wordt veel meer ingespeeld op verschillende leefwereld’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm. Het succes van Lego Masters is ook niet onopgemerkt gebleven bij de Intertoys in Roosendaal. Dat stelt assistent-manager Bas Hagenaars. 

“De verkoop is flink gegroeid, al wordt Lego altijd goed verkocht.” Wel zag Bas dat er in deze periode veel 18+ sets van Lego werden verkocht. “Dat aandeel is echt gegroeid, dat zag je ook vorig jaar tijdens het eerste seizoen van Lego Masters. Vroeger zat er nog een soort van taboe op het kopen van Lego voor volwassenen maar dat is veel minder geworden.” 

Onder andere sets van Star Wars en Lego Creator vliegen over de toonbank. “Maar we verkopen ook veel voertuigen en Lego Technic.” In de afgelopen jaren heeft Lego dan ook flink ingezet op deze speciale thema’s. “Vroeger kocht je een redelijk algemene set. Je kocht vooral de steentjes. Nu wordt er veel meer ingespeeld op de leefwereld van de mensen. Er zijn bijzondere blokjes bijgekomen en de sets worden ook steeds groter.” 

Het succes van Lego is volgens Bas te danken aan dat het tijdloos is. “Dat is echt de kracht van Lego. Iedereen kent het, het is kwalitatief goed spul en in de basis is Lego nog steeds hetzelfde als dertig jaar geleden. Daarnaast is de prijs van Lego ook best waardevast. Als je een grote set koopt, is dat dus ook echt een investering.” Zelf is Bas niet echt een Lego-fanaat. “Ik heb er vroeger weinig mee gespeeld, maar sinds ik bij Intertoys werk ben ik het merk Lego wel meer gaan waarderen.” Toch heeft ‘ie onlangs, samen met zijn vader, de Bugatti Chiron gebouwd. “Daar zijn we flink wat avondjes mee bezig geweest en dat was toch wel héél erg leuk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief