Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De Blokwei viert alsnog veertigjarig jubileum: Theatervoorstellingen, stormbaan en veel meer!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De leerlingen van basisschool De Blokwei kunnen deze week genieten van drie dagen feest. De school bestaat veertig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat stond eigenlijk al voor vorig jaar op de planning, maar vanwege de coronamaatregelen kon het toen niet doorgaan. “We vonden het heel belangrijk om het nu wel door te laten gaan”, vertelt interim-directeur Nicole Veraart.

De driedaagse feestweek ging maandagochtend officieel van start. “De eerste collega’s waren vanochtend om 05.00 uur al aanwezig, vertelt Veraart. “Daar ben ik enorm trots op, want het is kenmerkend voor deze school. We zijn niet zo groot en daarom hebben we iedereen nodig om zoiets tot een succes te maken.”

Het belangrijkste tijdens deze feestweek is dat kinderen het naar hun zin hebben en dat lijkt gelukt. Op de eerste dag maakten ze namelijk een ‘schoolreisje rond de school’. “We mogen ook gebruikmaken van het terrein van de scouting, daardoor kunnen de kinderen een rondje rond de school maken en onderweg zijn er allerlei activiteiten”, legt Evelien Muurmans uit. Het schoolreisje op school van Arto Laros bestaat uit een theatervoorstelling, een stormbaan, springkussen, steltlopen en nog veel meer. “De klassen rouleren, want de klassen moeten onderling nog wel 1,5 meter afstand houden.”

De dinsdag is voor basisschool De Blokwei de Theaterdag. “De kinderen gaan allemaal een voorstelling voorbereiden. Aan het eind van de middag is er een grote show. Normaal zouden we daarbij de ouders uitnodigen, maar dat mag helaas niet. Daarom worden de voorstellingen opgenomen en online geplaatst, zo kunnen ouders het toch vanuit huis bekijken.” Iedere klas gaat aan de slag met een bepaald thema, zoals dans, dieren én mime. “Daar zijn ze eigenlijk de hele dag mee bezig.”

Op woensdag wordt de dag begonnen met een ontbijtje in de klas. De boodschappen hiervoor worden gedaan door ouders die achter de schermen toch een steentje willen bijdragen. “Daar zijn we heel blij mee.” Ook krijgen de kinderen de film te zien die gemaakt is voor 40 jaar De Blokwei. “Die duurt ongeveer een uurtje en verder gaan de kinderen nog verschillende activiteiten doen in hun eigen klas.” 

Een vol programma dus voor de kinderen. “De kinderen zijn het afgelopen jaar al heel vaak geconfronteerd met dingen die niet doorgaan. Er zijn minder kinderfeestjes, de feesten op school zijn anders gevierd en we zijn een hele tijd dicht geweest. Daarom vonden we het zo belangrijk om dit toch door te laten gaan.” En daar genieten de kinderen zichtbaar van. “Daar doen we het voor.”

Helaas is vanwege de huidige coronamaatregelen wel besloten om de reünie voor oud-medewerkers en oud-leerlingen te annuleren. “We hebben vorig jaar besloten om de reünie niet door te laten gaan. Die werd in eerste instantie verzet naar september en vervolgens naar juni van dit jaar, maar omdat de situatie nog steeds zo onduidelijk is hebben we de knoop doorgehakt. De reünie gaat niet meer door. We hopen bij een volgend jubileum alsnog een reünie te kunnen organiseren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief