Afbeelding

Bomen over de Bulkenaar: Eerste schetsen online voor natuur in De Bulkenaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van De Bulkenaar: Dé locatie waar straks het Bravis ziekenhuis gebouwd gaat worden. Maar, naast het ziekenhuis wordt er ook een zogenaamd landschapspark aangelegd. In de tweede editie van talkshow ‘Bomen over de Bulkenaar’ zijn de eerste schetsen van de natuur in het landschapspark te zien. 

Samen met alle belanghebbenden willen de gemeente Roosendaal en Bravis de komende jaren De Bulkenaar vormgeven. Dat is een zorgvuldig proces waar ook participatie een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Met deze talkshow willen de gemeente en Bravis hun plannen delen en initiatieven en ideeën voor de invulling van het landschapspark ophalen. 

Welke ideeën zijn ingebracht door inwoners? 

De architecten vertellen in de tweede editie van talkshow ‘Bomen over de Bulkenaar’ hoe het staat met de inzendingen van de ideeën en hoe deze passen binnen de plannen. Architect Bart Brands daarover: “De ingezonden ideeën hebben ons heel goed geholpen om een beter beeld te krijgen van de wensen. Met name over de natuurbeleving. Nog steeds zijn we op zoek naar mensen met nieuwe ideeën die mee willen doen!”. Inwoners kunnen dit doen via de interactieve kaart op de website van de Bulkenaar.

Belangrijke rol weggelegd voor het Bravis ziekenhuis 

Een belangrijke rol in De Bulkenaar is weggelegd voor het Bravis ziekenhuis. In de talkshow vertelt Leo Simons, manager bedrijfszaken van Bravis ziekenhuis, over de fase waarin de ontwikkeling van het ziekenhuis zich bevindt. Naast de drie kernambities van Bravis beschrijft Leo een mooie kans voor het ziekenhuis in het gebied: “Wij gaan ons hard maken voor het verbinden van natuur en gezondheid”. 

Eerste schetsen van het uitzicht op ziekenhuis 

Perry van Kempen, projectmanager Gemeente Roosendaal, laat in de talkshow de eerste schetsen zien van het uitzicht op het ziekenhuis. Het geeft een beeld hoe het ziekenhuis en de natuur zich tot elkaar gaan verhouden. De missie van Gemeente Roosendaal is heel helder: “We willen een prachtig gebied maken van de Bulkenaar”. Wethouder Toine Theunis zegt hierover “Het is een bijzondere aanwinst voor stad en natuur”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief