Rechts minibieb Dit is 't en links het boomstambankje
Rechts minibieb Dit is 't en links het boomstambankje Foto: C. Siebelink

Ga eens op de fiets langs minibieb ‘Dit is ‘t’

Algemeen

ROOSENDAAL - Fiets je deze zomer van de Plantagebaan richting Tolberg, door de Spuitendonksestraat, dan zie je tussen de akkers ter hoogte van huisnummer 1 een heuse Minibieb genaamd ‘Dit is ‘t’. De minibieb is vernoemd naar de woonboerderij uit 1902 op dit adres.

Een minibieb is een klein boekenkastje aan straat, dat voor iedereen toegankelijk is. Mensen mogen er gratis een boek lenen, ruilen, maar ook pakken of doneren. Iedereen heeft thuis wel een gelezen boek in de kast staan, waar niets meer mee gebeurt. Door het in de minibieb te zetten, kun je er iemand anders blij mee maken en kom je misschien zelf ook weer een mooie titel tegen. Met elkaar en voor elkaar dus.

Deze minibieb is door de familie Siebelink in elkaar geknutseld, louter door gebruik van tweedehands materialen. Er zijn onderdelen gebruikt van een oud ladeblok, tuinhuisje, hondenhok en spinnenwiel. Het resultaat mag er zijn. Het is bedoeld om stil te staan bij circulariteit en iets te doen voor de buurt. “De minibieb is er voor iedereen. Zo willen we, naast het lezen stimuleren, de kinderen ook leren om samen te delen, iets te doen voor een ander en zuinig om te gaan met de natuur.”

Van een omgezaagde boomstam is een bankje gemaakt, waarop je in het zonnetje even uit kunt rusten en alvast de achterflap van een boek kunt lezen. Er staan zowel kinderboeken als thrillers en romans voor volwassenen in de minibieb.

Dag van de minibieb

Op zaterdag 5 juni is het ‘de dag van de minibieb’. Er staan die dag extra veel boeken om uit te kiezen. Je kunt minibieb volgen op Instagram https://www.instagram.com/minibieb_ditist. Fiets je ook langs?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief