Foto: Christian Traets

Hoogste punt bereikt bij bouw Playdôme: ‘Willen de werkmannen in het zonnetje zetten’

ROOSENDAAL - Bouwvakkers die meewerken aan de bouw van Playdôme Roosendaal zijn vrijdagmiddag in het zonnetje gezet door Nicky, Monique en Sydney Broos. Inmiddels is het hoogste punt bereikt tijdens de bouw en dat zorgde voor een feestelijk moment. 


“Er wordt op dit moment enorm veel gevraagd van de mensen in de bouw. Vooral ook omdat we een strak schema hebben. Daarom willen we deze mensen graag in het zonnetje zetten”, vertelt Nicky Broos. Zo werd er onder andere een frietwagen besteld en een Warsteiner-tap. “De mensen zijn om half drie klaar met werken en we trakteren ze graag op een biertje en een frietje.”

Op dit moment loopt alles nog volgens planning. “Het is onvoorstelbaar hectisch geweest. Er wordt echt een enorme prestatie geleverd. Het pand is nog niet eens dicht, maar binnen wordt het decor al opgebouwd. Ondertussen wordt in fabrieken alles al voorbereid en dat komt de komende maanden allemaal naar ons toe.” Zo ligt de bowlingbaan al klaar in de haven van Rotterdam en het kartgedeelte wordt op dit moment gemaakt in Slovenië.

“Binnenkort wordt er met zestig man tegelijkertijd gewerkt binnen, dat is echt onvoorstelbaar.” Maar, dat moet ook wel, want op 6 augustus krijgt de familie Broos de sleutel en op 15 augustus willen ze de eerste bezoekers ontvangen. “Over veertien dagen is het pand helemaal dicht en op 21 juni wordt bijvoorbeeld de kartbaan hierheen gebracht. Ze komen met vijf vrachtwagens vanuit Slovenië en in 3,5 week wordt heel de kartbaan geplaatst. Dat is echt indrukwekkend om te zien.”

Reden te meer om al die hardwerkende mensen even in het zonnetje te zetten. “Iedereen werkt mee. Niet alleen de mannen op locatie, maar ook de gemeente, de brandweer, noem het allemaal maar. Ik steek dat toch een beetje op de coronacrisis. Het was een zwarte periode, maar nu gaan we er allemaal voor om dit op tijd klaar te hebben.” Afgelopen week werd er door minister Hugo de Jonge al gezegd dat vanaf 1 september mogelijk alle coronamaatregelen van tafel verdwijnen. “Dat is voor ons echt een geluk bij een ongeluk. We gaan 15 augustus open en kruipen daarmee door de oog van de naald. We mogen open en ik verwacht dat het meteen druk gaat zijn.”

Op de locatie van het voormalige Kart Centre Roosendaal wordt door zo’n tachtig bouwvakkers gebouwd aan het gethematiseerde Multi Activity Center dat medio augustus de deuren moet openen. Playdôme wordt een combinatie van vijf verschillende activiteiten voor het gehele gezin. Het gehele pand krijgt ook een thema mee. “Het zal niemand verbazen dat wij kiezen voor het alpinisme thema. Denk aan Oostenrijk, Frankrijk en de bergen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief