Afbeelding

Nieuwe horeca in Roosendaal: ‘Containerbar SPOT creëert klein paradijs bij Stadsoevers’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De mannen achter foodtruckfestival Appeltje Eitje en Rooskleurig Festival openen op vrijdag 2 juli pop-up containerbar SPOT in Stadsoevers; dé nieuwe hotspot in Roosendaal waar je op het ‘festivalachtige’ buitenterras kan genieten van hippe speciaalbieren, een lekkere hap, toffe DJ’s en leuke events.

Door de coronacrisis vielen de meeste festivalplannen van Jeroen Klein en Koen Vaas in duigen. “Maar waar een deur dichtgaat, opent altijd een andere deur”, vervolgt Vaas het verhaal. “We droomden altijd al van een eigen plek waar je even kunt ontladen en waar we mensen kunnen verblijden. Die droom wordt met SPOT werkelijkheid.”

De plek is opgebouwd uit zeecontainers die zijn omgetoverd tot bar en keuken. “We maken gebruik van gerecyclede materialen die je terugziet in onze zitjes en loungeplekken. Wie straks bij SPOT komt, heeft geen reden om weg te gaan. Elke maand staan er nieuwe dranken in de SPOTlights zodat er altijd een goede reden is om te komen borrelen. Ook hebben we een kleine menukaart met onder andere bites en SPOTdogs, de lekkerste hotdogs van Roosendaal. Je kunt je biertje en je hapje lekker bestellen aan de bar!”

Wekelijks draaien er op vrijdag en zaterdag DJ’s op het zonnige buitenterras. “Maar ook gaan we andere events organiseren zoals een bierfestival, een buitenbioscoop avond, een chefs take over en nog veel meer”. “Met al deze plannen proberen we onze missie voor gasten te vervullen: ongedwongen genieten.” Op 2, 3 & 4 juli staat het openingsweekend van SPOT gepland. Reserveren hiervoor hoeft niet, maar vol is vol.

Urban Sports- en Speelpark
Op 9 minuten loopafstand van het centrum is SPOT gevestigd in het Urban Sports- en Speelpark van Stadsoevers. Dit park, voor alle leeftijden toegankelijk, wordt vanaf de zomer één grote uitnodiging om in beweging te komen. Het is een urban hotspot van maar liefst twee hectare met onder andere een bootcamp- en freerunningparcours en velden voor 3x3 basketbal en na de zomer ook een skatebaan. Deze zomer is Stadsoevers dus ook een containerbar rijker!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief