Afbeelding

Politiek wil van Brugstraat 30km-zone maken: ‘Zorg ook voor zebrapaden’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Is de gemeente Roosendaal op korte termijn van plan om de doorgaande snelheid in de Brugstraat terug te brengen van 50 naar 30 kilometer per uur? Dat willen drie politieke partijen weten van het college van burgemeester en wethouders. Het gaat om GroenLinks, D66 en PvdA.

Onlangs werd, tijdens een raadsbijeenkomst, door zowel Bewonerscommissie Brugstraat als Ondernemersvereniging Brugstraat aangegeven dat zij graag een 30-km zone zouden willen in de gehele Brugstraat mét een bijbehorend handhavingsbeleid. “Ook gaf de ondernemersvereniging aan dat het aanbrengen van een aantal zebrapaden al zou helpen om het harde en patserige rijden met veel extra lawaai enigszins te beteugelen terwijl de voetgangers een kans krijgen over te steken”, stellen de partijen in hun brief aan het college.

Deze maatregelen zijn volgens hen ook terug te vinden in de rapportage die medio maart 2020 is gemaakt over de Brugstraat. “Dus ook wij zijn een enorme voorstander om in de Brugstraat zo spoedig mogelijk de snelheid terug te brengen naar 30 km/uur in samenspel met het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen passend bij deze gewenste snelheid. Verhoogde & verkorte duidelijke oversteekplaatsen voor zowel voetgangers als fietsers aanbrengen op de weg zou een goed begin zijn. Ook andere plekken in Roosendaal zijn uitermate geschikt om deze maatregelen in te gaan voeren. Zoals Kortendijk, Langdonk en Tolberg. Hufterig en hard rijden zijn ook daar een grote ergernis. Zeker in de avonduren.”

Als het aan de drie partijen ligt, gaat de gemeente hier snel mee aan de slag. Zij willen dan ook weten hoe de gemeente hier tegenover staat. Bent u ook op korte termijn van plan om de snel realiseerbare aanbevelingen van het rapport uit te voeren? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief