Afbeelding

De Kring haalt topvoorstellingen naar Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Theater De Kring heeft weer grote namen gestrikt voor het theaterseizoen 2021-2022. In een razend tempo moest het programma voor het nieuwe seizoen in elkaar gestoken worden, want door corona was het lang onzeker wanneer de deuren van het theater überhaupt weer open zouden gaan. Begin mei is programmeur Simone Kort alsnog gestart met de samenstelling van het programma, en met succes.

In het genre cabaret presenteert De Kring een aantal bekende namen, zoals Ali B, Koefnoen, Richard Groenendijk, Tineke Schouten en Christel de Laat. Dansliefhebbers kunnen genieten van een prachtige voorstelling van Het Zwanenmeer en The Ruggeds. Het viertal figureerde eerder in de video Where are u now van Justin Bieber. 

Volgend seizoen programmeren ze ook weer volop muziek. Dana Winner, Dolly Dots, Jim Bakkum en Sergio Vyent (First Dates) en Van Velzen nemen plaats op het podium van de grote zaal. Voor de jeugd ontvangen ze de rappers Snelle en Ronnie Flex. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten. Mega Mindy, Ernst Bobbie en de rest, Bumba en Brandweerman Sam – allen bekend van TV – komen naar De Kring. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet in de foyer. Enkele bijzondere voorstellingen zijn de theateruitvoering van de satirische website De Speld, van Vis TV en van de Grote Grand Prix Show. 

Tot slot is De Kring trots om te mogen aankondigen dat één van de grootste Broadway hits van het afgelopen decennium en winnaar van twee Tony Awards naar Roosendaal komt: TITANIC, de musical. De musical vertelt het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast komt naar je toe in De Kring. De kaartverkoop is reeds gestart.  

Zomerprogramma Openluchttheater Vrouwenhof 

Zaterdag start ook het zomerprogramma in Openluchttheater Vrouwenhof. Voorstellingen die, door de coronamaatregelen, geen doorgang konden vinden in De Kring zijn verplaatst naar het openluchttheater. Extra namen zijn bijgeboekt, zoals Jazz750, Phil Bee, Peter Pannekoek, Guido Weijers en Gijs Scholten van Aschat & flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. Voorstellingen die waren uitverkocht zijn weer opengesteld voor verkoop. Door de versoepelingen mag het Openluchttheater Vrouwenhof maar liefst 250 bezoekers ontvangen. Een toegangstest is niet nodig.

Start kaartverkoop 18 juni 

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start vrijdag om 10.00 uur via de website en theaterkassa van De Kring. Kijk voor meer informatie, kaarten en het volledige theaterprogramma op www.dekringroosendaal.nl. De Kring gaat uit van een normale bezettingsgraad. Dit betekent maar liefst 850 zitplaatsen in de grote en 220 zitplaatsen in de kleine zaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief