Afbeelding
Foto: Peter Houtepen

Brabant Water: Waterstoring over ongeveer een uur opgelost

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De waterstoring die maandagochtend heel Roosendaal en omgeving heeft getroffen moet over ongeveer een uur weer over zijn. Dat meldt Brabant Water.

Maandagochtend kwamen er vanuit verschillende wijken meldingen binnen bij Brabant Water. Een groot deel van Roosendaal zit zonder water door een grote storing bij een pompstation. "Inmiddels blijkt dat er een storing is op het waterproductiebedrijf dat levert aan Roosendaal e.o.", meldde Brabant Water via Twitter. "De prognose is nu dat de waterlevering en druk over een uur hersteld zouden moeten zijn." Dat bericht werd om 09.23 uur gestuurd via Twitter.

Dat is eerder dan verwacht, want eerder meldde Brabant Water nog dat het probleem pas rond 13.15 uur opgelost zou zijn. Op social media doen veel mensen hun beklag over de waterstoring. Zowel de website als de telefooncentrale van Brabant Water waren lange tijd onbereikbaar vanwege de vele klachten die binnenkwamen.

Onder andere het Da Vinci College, maar ook andere middelbare scholen, heeft besloten de leerlingen voor de zekerheid naar huis te sturen, omdat de leerlingen geen gebruik kunnen maken van het sanitair. "De geplande herexamens gaan wel door. Wij gaan ervan uit dat de situatie morgen weer hersteld is en de scholen gewoon weer open kunnen."

Voor actuele informatie over de storing kan je kijken op http://waterstoring.nl..



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief