Afbeelding
Foto: Politie

Politiek wil Molensingel toch aanpakken: ‘Verlaag de snelheid naar 30km/u’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De VLP-fractie gaat op donderdag 8 juli, namens nog eens acht andere partijen, een motie indienen om de snelheid op de Molensingel in Wouw te verlagen naar 30 kilometer per uur. Er wordt volgens een meerderheid van de raad te vaak te hard gereden, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. De motie wordt gesteund door zo’n 300 tot 350 omwonenden en bewoners die een petitie hebben ingediend bij de gemeente.

Theo Santegoets heeft onlangs als omwonende zo’n driehonderd handtekeningen overhandigd aan wethouder Cees Lok. Met de handtekeningen wilde Santegoeds aandacht vragen voor de verkeersproblematiek rondom de Molensingel in Wouw. “We willen de leefbaarheid en veiligheid van inwoners van Wouw en de verkeersgebruikers van de Molensingel vergroten.” Eerder vroeg de VLP-fractie ook al aandacht voor de veiligheid op de weg, maar de reactie van de gemeente was duidelijk: ‘Extra voorzieningen zijn wat ons betreft niet nodig.’

Maar, daar zijn omwonenden en de politiek het niet mee eens. Volgens de VLP-fractie is de landelijke trend juist dat er steeds meer wegen binnen de bebouwde kom van 50km/u naar 30km/u worden veranderd. Door de komst van het nieuwe ziekenhuis wordt het bovendien straks alleen nog maar drukker op de Molensingel, waardoor het belangrijk is om nu al in te grijpen. Met de motie wil de VLP, samen met de andere partijen, er dan ook voor zorgen dat de snelheid veranderd wordt naar 30km/u én de weg moet ook als zodanig ingericht worden. “Wellicht dat de twee andere partijen de motie ook nog zullen gaan steunen (VVD en RL) tijdens de vergadering”, besluit Eric de Regt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief