Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Roosendaler (78) beroofd van sieraden door kettingdieven

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een 78-jarige Roosendaler is vrijdag het slachtoffer geworden van zogenoemde kettingdieven. Hierbij worden niets vermoedende meestal oudere mensen aangesproken en bijvoorbeeld de weg gevraagd. Als dank worden handen geschud en kettingen omgehangen. Hierbij worden de sieraden verwisseld voor waardeloze exemplaren.

Een 78-jarige man uit Roosendaal liep met zijn rollator en hond omstreeks 11.50 uur op de Voltastraat in zijn woonplaats. Hij zag dat een BMW met buitenlands kenteken hem voorbij reed en daarna stopte. Hij zag dat het stuur aan de rechterkant zat. De bestuurder riep wat naar hem in gebroken Nederlands, strekte zijn arm en hand als groetend gebaar. De aangever gaf hem zonder daar verder bij na te denken een hand. Kort daarna kwam er een vrouw naast hem staan die een ketting om zijn nek hing en er even daarna weer afhaalde. De automobilist reed vervolgens weg in de richting van de Telefoonstraat. Later ontdekte het slachtoffer dat hij zijn gouden ketting en een gouden armband mist. De bestuurder is een man die circa 30 a 35 jaar oud is. De vrouw droeg een hoofddoek en een lang gewaad.

Oproep

Heeft u informatie over deze dieven, bent u getuige geweest van een van deze berovingen,  bel dan met de politie via 0900-8844. De politie waarschuwt voor dit soort babbeldieven omdat de impact op slachtoffers groot kan zijn, zeker als de sieraden erfstukken zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief