Groep 8 poseert samen met Burgemeester van Midden, Mevr. Gepkens en Dhr. Wezenbeek in de Raadszaal.
Groep 8 poseert samen met Burgemeester van Midden, Mevr. Gepkens en Dhr. Wezenbeek in de Raadszaal. Foto: Wouter Krebbeks

Burgemeester Han van Midden ontvangt groep 8 van KPO Basisschool Klaverweide

Algemeen

ROOSENDAAL - Groep 8 van KPO Basisschool Klaverweide kreeg eerder dit jaar via Teams bezoek van de burgemeester in de klas. Via de Teams-bijeenkomst hebben zij héél véél vragen mogen stellen. Waarna zij uiteindelijk zelf ook één vraag moesten beantwoorden. Burgemeester van Midden vroeg namelijk of zij het leuk zouden vinden om een ‘echt’ kijkje te komen nemen in het Raadshuis. Daar was uiteraard maar één antwoord op mogelijk! En zo geschiedde afgelopen week!

Burgemeester van Midden zat samen met mevr. Gepkens, dhr. Wezenbeek en dhr. Dam klaar om groep 8 te ontvangen in de raadszaal. De kinderen keken uiteraard hun ogen uit en zochten verbouwereerd een plekje. Wederom werden er, met behulp van de interessante microfoons, vragen gesteld aan de burgemeester. Er werd rustig besproken wat een burgemeester doet en wat daar allemaal bij komt kijken. Iedereen mocht vervolgens de ambtsketen om en met de burgemeester op de foto. Daarna werd er een raadsvergadering gesimuleerd. Deze stond in het teken van het voorstel om het afsteken van vuurwerk te verbieden. De kinderen vormden samen enkele (spiksplinternieuwe) fracties van de gemeente Om en Nabij waarin zij de nodige standpunten bespraken.

Onder leiding van de voorzitter werd er flink gediscussieerd en de nodige vragen aan de wethouder gesteld. Het voorstel is uiteindelijk, met het nodige extra onderzoekswerk voor de wethouder, volledig weggestemd. Al met al een zeer unieke ervaring voor de kinderen van groep 8, waar ze nog lang trots op terug zullen kijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief