Afbeelding
Foto: Wouw

Nieuw idee voor eregalerij van burgemeesters Wouw

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Als het aan Eric de Regt ligt, komt er een speciale eregalerij voor de burgemeesters van de voormalige gemeente Wouw. “Op deze wijze wordt een stukje historie van de oude gemeente weer in ere hersteld”, aldus De Regt die zelf inwoners is van Wouw.

Het idee van Eric de Regt houdt in dat hij van iedere burgemeester een portret zoekt, die hij vervolgens inlijst met daarbij een compacte biografie met wetenswaardigheden van deze persoon. Het geheel wil hij een mooi plekje geven op een passende locatie in de voormalige gemeente Wouw. 

“De voormalige gemeente Wouw bestond uit de kerkdorpen Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten. Vanwege een gemeentelijke herindeling werd per 1 januari 1997 de gemeente Wouw samengevoegd met de gemeente Roosendaal en Nispen en werd de nieuwe gemeente Roosendaal gevormd. Vele dorpelingen waren destijds niet blij met het opheffen van hun gemeente en staken dat niet onder stoelen of banken”, vat De Regt samen.

Daarom wil hij de voormalige burgemeester in een eregalerij terug laten komen in het dorp. Om zijn idee uit te werken heeft De Regt contact gezocht met de plaatselijke historicus René Hermans en met het West-Brabants archief. Daarnaast is de initiatiefnemer op zoek naar een geschikt plekje dat goed toegankelijk moet zijn. 

“Laten we beginnen met het verzamelen van de gegevens van de laatste tien burgemeesters, dan kan de collectie later mogelijk uitgebreid worden”, aldus De Regt. Uiteraard zijn aan de uitvoering wel wat kosten verbonden. Sponsoring, ideeën en suggesties over een locatie zijn welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief