Afbeelding
Foto: Shutterstock

Rooskleurig presenteert tweede stage: Gompies Feestcafé

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Rooskleurig festival dat op zaterdag 28 augustus neerstrijkt in het Vrouwenhofpark bestaat niet uit één, maar twee podia! Op het hoofdveld staan de grote namen, zoals BLOF en Suzan en Freek, maar in een binnenhofje van het park komt ook een tweede stage: Gompies Feestcafé, een silent disco met voor ieder wat wils.

Het tweede podium wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor PLUS Gommers, vandaar ook de naam Gompies Feestcafé. “Al jaren sponsoren wij van alles in en rondom Roosendaal”, vertelt Bjarne Gommers. “We sponsoren sportverenigingen, maar ook activiteiten in de wijk, zoals een bingo.” Toen Jeroen Klein namens Rooskleurig Festival bij hem aanklopte, hoefde hij dan ook niet lang na te denken.

“Het is wel iets totaal anders dan wat we normaal doen, maar we vinden het leuk om iets groots te doen voor Roosendaal. We zitten al 27 jaar in Roosendaal, dus voor de naamsbekendheid hoeven we het niet te doen. Maar, we vinden het wel belangrijk om een festival als dit mede mogelijk te maken. Het is natuurlijk voor de Roosendalers een zwaar jaar geweest waarin we niets hebben kunnen doen, dan is het leuk om nu bij te dragen aan een festival voor heel Roosendaal en omstreken.”

Jeroen Klein, organisator van het festival en zelf een Roosendaler in hart en nieren, is dan ook blij met de samenwerking. “Ik kwam als klein jochie al bij de PLUS op het Dijkcentrum. Het gesprek met Bjarne verliep dan ook meteen zo leuk, dat we besloten om het groter aan te pakken dan alleen een financiële bijdrage.” 

Gompies Feestcafé wordt een silent disco. Daarbij krijgen bezoekers een koptelefoon op, waardoor alleen zij de muziek kunnen horen. Stilstaan is echter geen optie! “Je kan straks kiezen uit drie kanalen: Radio Bitterbal voor de Nederlandse feestmuziek, de Tijdmachine voor 60’s, 70’s en zero’s-klassiekers en Dansen & Sjansen voor hiphop, deephouse en techno muziek.” Verder komt er een bar met Gompies speciaalbier en een foodtruck. 

“Samen kunnen we het festival naar een hoger niveau tillen, dat is zo fijn aan deze samenwerking”, legt Klein uit. “We willen dit de komende jaren dan ook verder uitbouwen”, vult Bjarne Gommers aan. “Daarom vind ik het ook zo belangrijk om lokaal samen te werken. Samen kan je de stad echt een stukje mooier te maken.” Kijk voor meer informatie op www.rooskleurigfestival.nl 

Mocht Rooskleurig dit jaar niet doorgaan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, verplaatst het festival naar 27 augustus 2022.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief