Afbeelding
Foto: Kees Nouws

Geen wielerzomer en dus ook geen ‘Talent van Roosendaal’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Van de negen wielerkoersen die dit jaar georganiseerd zouden worden in Roosendaal, gaat er uiteindelijk geen een door. De coronamaatregelen gooien daarmee wederom roet in het eten van de Roosendaalse Wielerzomer. 

De werkgroep van het Talent van Roosendaal heeft dan ook besloten om ook het Talent van Roosendaal opnieuw niet te organiseren dit jaar. “Nu recent de laatste koersen van de Wielerzomer geannuleerd zijn past het niet om dan wel het Talent te willen organiseren. Daarnaast zou het ook niet kunnen op de manier waarop je zo’n dag voor kinderen wil aanpakken. Nog even los van het vinden van voldoende medewerkers/leveranciers die het aandurven in deze omstandigheden.”

In eerste instantie zou bij ieder wielerevenement ook een gedeelte voor de kinderen worden ingeruimd. “Kinderen uit de gemeente Roosendaal konden dan meedoen aan al die jeugdwedstrijden en daarmee zouden we ons eigen Roosendaals klassement creëren voor hét Talent van Roosendaal.” Later werd besloten om gewoon één dag te organiseren op de WielerExperience, maar ook dat gaat nu dus niet door.

“We hopen dat we in 2022 weer een mooie wielerzomer kunnen organiseren. In ieder geval hebben we met de doorkomst van de Vuelta al iets moois in het vooruitzicht. Het Talent van Roosendaal (op de Wielerexperience) staat in ieder geval zeker weer op de agenda komend jaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief