Afbeelding
Foto: Vincent Blommers

De Roselaar viert feest: ‘De Roselaar is waar het in Roosendaal te doen is’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De officiële opening van het toen nog geheten “De Rozelaar” vond plaats op 30 juli 1971. Dit betekent dat de Roselaar inmiddels al 50 jaar bestaat en dat moet gevierd worden! Twee ondernemers vertellen wat de Roselaar bijzonder maakt.

Vincent Blommers en zijn vrouw Marlissa zijn al sinds 2004 de eigenaren van lunchroom Mitzy in de Roselaar. “Ik heb altijd gezegd dat als Mitzy te koop zou komen te staan, dat we het over zouden nemen”, lacht Vincent.

“De Roselaar is waar het in Roosendaal te doen is qua shoppen”, stelt Vincent Blommers. “Ik ben blij dat we in de Roselaar zitten. Als het regent, dan profiteren we daarvan en alleen als het heel warm weer is, gaan mensen liever het terras op. Daarnaast hebben we hier de belangrijkste winkels allemaal bij elkaar. Je hebt de grote ketens, maar ook de kleinere ondernemers. Het is het totaalplaatje dat de Roselaar een goede plek maakt om te shoppen en wij zorgen voor dat rustmomentje tijdens het winkelen.” 

Mitzy kent dan ook veel vaste klanten die graag terugkomen. “Dat was al in de tijd van de vorige eigenaresse.” Vincent en zijn vrouw namen de zaak immers over van de oprichtster Mitzy Bokken, die al vanaf het begin van de Roselaar een belangrijke plek inneemt in het winkelcentrum. “Vroeger zat ze eigenlijk naast de HEMA en later is ze naar deze locatie verhuisd.” 

En de komende jaren blijft Vincent daar dan ook gewoon zitten. “De fysieke winkels blijven, ook over 50 jaar nog. De jeugd is natuurlijk veel met online bezig, maar je ziet ze gelukkig ook nog steeds hier in het winkelcentrum rondlopen.” Daarnaast vervult de Roselaar een regiofunctie. “Er komen Belgen, maar ook mensen uit Bergen op Zoom en Etten-Leur, we hebben hier namelijk alles.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief