Afbeelding
Foto: Archieffoto

PvdA wil verbetering van overstaptijd in Roosendaal: ‘hopeloze exercitie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Als het aan de lokale PvdA-fracties van Roosendaal en Bergen op Zoom ligt, gaan de gemeenten in gesprek met de provincie én de NS om de overstaptijden op het station in Roosendaal te verbeteren. “Het halen van deze aansluiting is dikwijls een hopeloze exercitie”, aldus Joey van Aken en Michael Yap.

Wie vanuit Zeeland of Bergen op Zoom naar Breda of verder wil reizen, moet op het station in Roosendaal overstappen. “Nu is een keer overstappen niet direct een probleem, maar de overstaptijd op station Roosendaal om naar Breda te gaan is slechts drie minuten. Dat is al erg krap, maar de trein van Bergen op Zoom naar Roosendaal heeft vaak ook nog een kleine vertraging. Hierdoor is het halen van deze aansluiting dikwijls een hopeloze exercitie. Zeker wanneer reizigers een fysieke beperking hebben en niet snel kunnen rennen”, stellen de twee fractievoorzitters.

Zij willen dan ook van de colleges van burgemeester en wethouders weten of men op de hoogte is van de slechte overstapmogelijkheid. “Zijn er de afgelopen jaren al acties ondernomen om deze overstap te verbeteren? Zo ja welke? En zijn de colleges bereid om de overstap onder de aandacht te brengen bij de NS? En zijn de colleges bereid om bij nieuwe overleggen met de NS de korte overstaptijd op station Roosendaal prominent op de agenda te zetten?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief