Afbeelding

Rooskleurig Festival: ‘Zolang er een kleine kans is, blijven we hopen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Rooskleurig Festival, dat op de planning staat voor zaterdag 28 augustus, blijft hoop houden dat het festival ‘gewoon’ door kan gaan. Dat laat de organisatie weten na de korte persconferentie van maandagmiddag. 

Mark Rutte vertelde tijdens de persconferentie dat vanaf 14 augustus tot en met 1 september in principe alleen kleinere evenementen van maximaal 750 bezoekers door mogen gaan. Die kleine evenementen moeten zich dan wel aan verschillende voorwaarden houden.

Maar, Rutte hield ook een slag om de arm, want op 13 augustus volgt een nieuwe persconferentie. Het is goed mogelijk dat er vanaf dat moment weer meer mogelijk is voor eendaagse festivals. En daar hoopt ook de organisatie van Rooskleurig op.

“In spanning hebben we gekeken naar de persconferentie van vandaag. Het kabinet heeft bekendgemaakt dat eendaagse festivals na 14 augustus alleen door mogen gaan met maximaal 750 bezoekers. In aanloop naar de persconferentie van volgende week kan er nog een ander besluit genomen worden over festivals met meer dan 750 bezoekers. Er is dus nog steeds hoop dat die door mogen gaan. En wij dus ook! Geduldig wachten we dus af tot 13 augustus. Als het niet doorgaat, krijgen alle kaartkopers bericht van ons. Zolang er een kleine kans bestaat dat het doorgaat, blijven we hopen. Want hoop doet leven!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief