Afbeelding

Wanneer is sim only een goed idee?

Door: Redactie Algemeen

We horen steeds vaker de term sim only voorbij komen in reclames en op het internet. Maar wat is het nu eigenlijk? En wanneer is een sim only een goed idee? In dit artikel lees je hier meer informatie over.

Uitleg over sim only

Een sim only abonnement is een mobiele telefoon abonnement, het grote verschil met een ‘traditioneel’ abonnement is dat er geen telefoon bij zit. Vandaar ook de naam ‘sim only’ dat is letterlijk vertaald ‘alleen simkaart’. Bij een sim only abonnement zit dus geen telefoon, je krijgt van de provider alleen een simkaart.

Op die simkaart staat jouw telefoonnummer en daar zit jouw afgesloten bundel aan verbonden. Dus bijvoorbeeld je belminuten en de hoeveel data dat is inbegrepen bij je abonnement. De telefoon moet je dus zelf regelen. En dat scheelt best veel geld per maand.

Verschil sim only en prepaid

Een sim only lijkt misschien een beetje op een prepaid. Toch is er een groot verschil. Bij een prepaid simkaart heb je geen abonnement, je moet vooraf geld op de simkaart zetten om er gebruik van te kunnen maken. Sim only is echt een abonnement.

Wanneer is sim only een goed idee?

Een sim only abonnement is voornamelijk geschikt voor mensen die zo laag mogelijke maandlasten willen hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement had met een telefoon erbij inbegrepen, dan is na het aflopen van het abonnement de telefoon van jou.

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om weer een nieuwer model telefoon te nemen en hiervoor weer maandelijks te gaan betalen. Maar als de telefoon nog in goede staat is, dan kun je er ook voor kiezen om deze nog een tijdje aan te houden. Je sluit er dan een sim only abonnement bij af en je gaat waarschijnlijk een stuk minder betalen dan voorheen.

Als je nog helemaal geen toestel hebt, maar wel zo min mogelijk wilt betalen per maand kun je ook overwegen om een refurbished toestel aan te schaffen. Dit zijn toestellen die tweedehands zijn, maar dan wel door een bedrijf worden verkocht. Meestal zit er ook garantie op. Je koopt dus een tweedehands toestel wat volledig is nagelopen. Je ben voor refurbished toestellen een stuk minder kwijt dan voor een heel nieuw toestel. Je hebt dan wel niet het allernieuwste model, maar ben wel een stuk minder kwijt!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief