Alert zijn blijft nodig.
Alert zijn blijft nodig. Foto: Bravis

1,5-meter-regel verdwijnt ook in Bravis ziekenhuis

Door: Marloes Smits Algemeen

Het zal niemand ontgaan zijn, na anderhalf jaar nemen we vanaf zaterdag eindelijk afscheid van de 1,5 meter samenleving. Het Bravis ziekenhuis gaat deze versoepelingen ook doorvoeren, al blijft het dringende advies om elkaar de ruimte te geven. 

Het ziekenhuis moest, zoals ieder ander, flink wennen aan de 1,5 meter-maatregel. De wachtruimtes konden bijvoorbeeld niet volledig worden benut. Bravis verzocht bezoekers om alleen naar hun afspraak te komen, wel kon er iemand via de telefoon meeluisteren. Vanaf zaterdag worden de wachtruimtes weer volledig benut en kun je overal plaatsnemen.

Toch vraagt het ziekenhuis aan elke bezoeker om met maximaal één begeleider naar de polikliniek te komen, zodat iedereen voldoende ruimte heeft. Hierom zijn in de kliniek maximaal twee bezoekers per patiënt welkom. Vanaf zaterdag mogen bezoekers elkaar voortaan afwisselen. Bezoekers van de verpleegafdeling blijven vooralsnog tussen 18:00 en 20:00 welkom. De zitplaatsen van de restaurants, Bravis Plaza’s, kunnen vanaf 25 september ook volledig benut worden.

Ondanks versoepelingen, toch waakzaam 

In het Bravis ziekenhuis hoeft al een tijdje geen mondkapje meer worden gedragen. Medewerkers dragen ze wel als zij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komen. Uiteraard mag je wel een mondkapje opdoen als bezoeker, maar dit hoeft niet. In drukke (wacht)ruimtes kun je een masker pakken.

Bravis kiest ervoor om uit veiligheid voor hun patiënten en medewerkers, ook nu nog te stoppen met het schudden van handen als begroeting. Elke medewerker kiest een begroeting die bij zichzelf, de patiënt en het moment past.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief