Toon Korst in de Rolls Royce.
Toon Korst in de Rolls Royce.

Toon werkte halve eeuw bij Lindhout

Door: Redactie Algemeen

ROOSENDAAL - Bij Toon Korst in Roosendaal stopte maandag 20 september op zijn laatste werkadres een Rolls Royce voor de deur. De schilder, die met pensioen gaat, werd met de bijzondere auto opgehaald door directeur Gert-Jan Lindhout. Een halve eeuw was Korst in dienst bij Lindhout schilder & vastgoedonderhoud.

“Hoe vaak maak je vandaag de dag mee dat iemand vijftig jaar lang bij hetzelfde bedrijf blijft werken’’, geeft de directeur het bijzondere jubileum aan. In totaal heeft Toon 4 jubilea gevierd bij Lindhout: 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar. Na het ophalen van Toon volgde er een korte rondrit door Roosendaal om hem extra in het zonnetje te zetten. Hierna was er in de vestiging in Roosendaal voor Toon een gezellig samenzijn met collega’s.

Die was vijftien en woonde in Oud-Gastel, toen hij zich in 1971 door zijn overbuurman liet overhalen om van werkgever te veranderen. Bij Lindhout ging Korst iets meer verdienen en hoefde hij niet langer op zaterdagmorgen te werken.

Toon schilderde veel bij particulieren. Het mooie daarvan vindt hij dat je eigen wordt aan de mensen bij wie je aan het werk bent. Met onderhoud aan gebouwen en leidingen van Brabant Water vulde hij veelal de laatste drie maanden van het jaar.

Toon Korst en Gert Jan Lindhout.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief