Afbeelding
Foto: Curio

Ramsey Angela is vereeuwigd in Wall of Fame bij Johan Cruyff College

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Nederlandse atleet Ramsey Angela heeft maandagochtend een plekje gekregen in de Wall of Fame op het Johan Cruyff College in Roosendaal. Ramsey is namelijk de eerste student van het Johan Cruyff College die op de Olympische Spelen een medaille wint. 

Ramsey studeert Marketing en Communicatie. Hij leeft op Papendal en wordt door zijn studiecoach Sandra de Koning begeleid. Gedurende het Olympische jaar heeft hij zijn sport op 1 gezet en de studie bewust op een laag pitje. Maar Ramsey gaat in oktober/november 2021 zijn studie afronden. 

Door Corona was het heel moeilijk om de focus te behouden maar het afgelopen jaar brak de 4 x 400 meter door met een Europese Titel, een Wereldtitel (waarbij door Corona niet alle toplanden aanwezig waren) en zilver op de Olympische Spelen. Voor Nederland is dit de eerste medaille op dit onderdeel. 

“Ramsey trainde eerst in Rotterdam en kwam toen al naar het Cruyff College. Doordat hij centraal ging trainen op Papendal heeft hij de opleiding grotendeels online gedaan. Ramsey is een buitengewoon aardige en sociaal sterke student/sporter hij heeft de afgelopen jaren ook een aantal atleten geadviseerd om naar het Johan Cruyff College Roosendaal te komen. Een ware ambassadeur!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief