Afbeelding
Foto: Remko Vermunt
Foto’s

Kinderboekenweek officieel geopend op de Fatimaschool

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Fatimaschool in Roosendaal heeft woensdagochtend feestelijk stilgestaan bij de opening van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’ en daarom had de school allerlei ouders uitgenodigd met verschillende beroepen. Van een agent tot een stewardess en van de burgemeester tot een boer.

“Wij besteden heel graag aandacht aan de kinderboekenweek”, vertelt directeur Mirjam Westdorp. “Want lezen is niet alleen ontzettend leuk, het is ook heel goed voor de kinderen.” Deze hele week staat dan ook in het teken van kinderboeken. Zo ontvangt de school allerlei boeken over verschillende beroepen, er wordt een Gouden Kwast uitgereikt aan de leerling die verantwoordelijk is voor de mooiste illustratie aansluitend bij het thema ‘Worden wat je wil’ en leerlingen uit de groepen 7 en 8 worden uitgedaagd om mee te doen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. 

Maar, eerst kreeg burgemeester Han van Midden de eer om met het doorknippen van een lintje de kinderboekenweek op de Fatimaschool officieel te openen. “Dit is het eerste lintje dat ik door mag knippen”, vertelde de burgemeester trots. “En wat was uw lievelingsboek?”, wilde Westdorp weten. Daar moest de burgemeester even goed over nadenken. “Dat is toch Kruistocht in Spijkerbroek geweest. Die heb ik misschien wel tien keer gelezen.” Na een dansje en een liedje van de groepen 5 en 6 was de opening een feit, waarna de ouders zich verspreidden over de verschillende klassen. Daar mochten de kinderen hun alles vragen over hun beroep.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief