Kwikstart is via de app én via de website te bekijken
Kwikstart is via de app én via de website te bekijken Foto: Unsplash

Gemeenteraad gaat unaniem voor Kwikstart: ‘Jongeren de best mogelijke start geven’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De volledige gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de motie van Partij van de Arbeid: ‘Gebruik maken van de Kwikstart APP’. Daarin wordt het college opgeroepen om actief lokale informatie toe te gaan voegen in de mobiele app: Kwikstart. Het idee voor de motie komt van burgerraadslid Björn Rommens.

Jongeren die 18 jaar worden hebben vaak vragen over zaken zoals op zichzelf gaan wonen, verzekeringen afsluiten en rechten en plichten die ze krijgen. Speciaal voor die vragen is een app ontwikkeld: Kwikstart. Hiermee kunnen jongeren makkelijk en gebundeld informatie vinden over tal van zaken. 

Dat is handig, stelt Rommens. Niet alleen voor jongeren in een jeugdzorgsituatie, maar eigenlijk voor alle jongeren in hun weg naar volwassenheid en zelfstandigheid. “Deze app, genaamd Kwikstart, heeft nog een interessant onderdeel, namelijk dat informatie niet algemeen hoeft te zijn maar op gemeente niveau ingevuld kan worden.” De app is enige tijd geleden gelanceerd, maar lokale input vanuit de gemeente Roosendaal ontbrak nog. 

Het college liet eerder op vragen van Rommens weten voorlopig niet van plan te zijn om lokale informatie toe te voegen. Zij wilden afwachten of er überhaupt Roosendaalse jongeren gebruik zouden maken van de app. Mocht dat het geval zijn, dan zou het college alsnog informatie kunnen toevoegen. Maar, daar wil Rommens niet op wachten. Daarom diende hij een motie in die door alle andere partijen werd ingediend en daarmee was de motie meteen unaniem aangenomen.

Het college wordt nu opgedragen om op zo’n kort mogelijke termijn relevante informatie aan te leveren voor de app én dit actief te communieren naar jongeren. Daarnaast wordt het college verzocht in gesprek te gaan met scholen en organisaties die met jongeren werken om ook hen te wijzen op de app.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief