Foto: Addo Sprangers

Grootscheepse patsercontrole: politie vindt drugs en neemt auto in beslag

ROOSENDAAL - Politie, Belastingdienst, verschillende gemeenten, het Openbaar Ministerie (OM) en de Marechaussee hebben donderdag een integrale controle gehouden in het politiedistrict De Markiezaten. De controle was vooral bedoeld om criminelen uit de anonimiteit te halen en om informatie in te winnen. Daarnaast zijn drugs gevonden, telefoons en een auto in beslag genomen en drie personen zijn aangehouden.


Verschillende overheidsdiensten sloegen de handen ineen om in Roosendaal, Rucphen, Tholen en Bergen op Zoom controles te houden. Er werd met ANPR-auto’s rondgereden die via Automatic Number Plate Recognition kentekens herkennen. Hierbij werden verschillende voertuigen staande gehouden. In totaal werden 125 voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd.

Achtervolging

Agenten hebben vier mobiele telefoons van een bestuurder van een buitenlandse huurauto in beslag genomen voor nader onderzoek. Nadat een bestuurder weigerde te stoppen, zetten agenten de achtervolging in. In Rucphen probeerde een bestuurder aan de controle te ontkomen en zetten agenten een achtervolging in. Op de Amarildijk in Roosendaal reed het vluchtende voertuig tegen een bestelauto aan en gingen bestuurder en inzittende er vandoor. Beide inzittenden wisten te ontkomen, maar hun identiteit is bekend. In het achtergelaten voertuig werd later amfetaminepasta en hennep aangetroffen.

Trouwstoet

Op Tholen is een trouwstoet met 23 voertuigen wegens asociaal rijgedrag aan de kant gezet en werden alle inzittenden gecontroleerd. Agenten van het flexibel interventie team (FIT) van de Landelijke Eenheid vonden in een auto 500 gram hennep. Een 22-jarige en 24-jarige man uit België zijn hiervoor aangehouden. In de auto van een 55-jarige man uit Bergen op Zoom was een verborgen ruimte met daarin vijf kilogram hennep verstopt. De man is ingesloten voor verhoor. In Bergen op Zoom gaf een automobilist geen gehoor aan het verzoek de controlestraat in te rijden. Hierop zijn agenten achter deze auto aangereden. De auto is op de Noordsingel tegen een gevel geknald waarbij aanzienlijke schade is ontstaan. In het voertuig zijn een mes en een zaklamptaser aangetroffen. De 18-jarige bestuurder is aangehouden. 


Tijdens de controle is er volgens de politie veel informatie ingewonnen en werd er gekeken naar mogelijk crimineel verkregen vermogen.

Onverklaarbaar vermogen
Grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl, onduidelijk is waar het vermogen vandaan komt. Mogelijk is het afkomstig uit criminele activiteiten, dan is iemand al gauw verdacht van witwassen. Daarom controleerden we op dit onverklaarbaar vermogen. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Door vermogen af te pakken wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Bovendien voorkomt het dat criminele winsten worden geherinvesteerd. Daarom werken onder meer de politie, gemeenten, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie tijdens deze controles samen. Partners maken zich samen sterk om onzichtbare georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Door informatie op te halen en te delen in een integrale aanpak, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke weg.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief