<p>Het oude plan (foto) wordt voor een groot deel gewijzigd. Er komt geen parkeerdak op het dak en het wordt g&eacute;&eacute;n Foodmarkt.</p>

Het oude plan (foto) wordt voor een groot deel gewijzigd. Er komt geen parkeerdak op het dak en het wordt géén Foodmarkt.

Nieuw plan voor Jumbo Van Beethovenlaan: Geen Foodmarkt en geen parkeerplaatsen op het dak

ROOSENDAAL - Er is een nieuw plan ontwikkeld voor de Jumbo aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal. Dat laat de supermarkt desgevraagd weten. Eerder is er een plan ontwikkeld voor de bouw van een Jumbo Foodmarkt van ca. 3.900 m2, met parkeerplaatsen op het dak en rondom de supermarkt. Die plannen zijn door gesprekken met omwonenden aangepast.


De nieuwe Jumbo supermarkt wordt geen Foodmarkt maar een reguliere winkel. Daarnaast wordt de supermarkt ook kleiner dan in eerste instantie het plan was. Van de 3900 vierkante meter gaat de supermarkt nu naar 3200 vierkante meter én er komen geen parkeerplaatsen op het dak van de supermarkt. Het parkeerterrein van de gemeente (hoek Boulevard en Van Beethovenlaan) blijft zoveel mogelijk ongewijzigd en de bouw van de nieuwe supermarkt gaat in één keer plaatsvinden.

Nieuwe plannen

In 2020 heeft Jumbo de plannen van destijds tijdens een digitale informatiebijeenkomst toegelicht aan omwonenden. “Wij vinden het belangrijk een goede buur te zijn en hebben om deze reden een omgevingsdialoog gevoerd. De gesprekken met omwonenden en pandeigenaren rond het terrein en de reacties tijdens de digitale informatiebijeenkomst hebben geleid tot andere ideeën bij Jumbo. Daarom is besloten de plannen aan te passen”, licht Laura Valks-Piessens namens Jumbo toe.

Nieuwe inrit langs Van Beethovenlaan

De nieuwe plannen zijn inmiddels afgestemd met de gemeente Roosendaal. Wijzigingen van het plan (en de bijbehorende inrichting van het terrein) hebben immers ook invloed op de openbare parkeerplaatsen bij de rotonde Boulevard-Van Beethovenlaan. Die blijven gewoon bereikbaar voor vergunninghouders en openbaar gebruik (betaald parkeren). Eerder was nog sprake van het creëren van een los- en laadstation op de locatie van de parkeerplaatsen op de hoek Boulevard/Van Beethovenlaan. De bestaande in- en uitrit voor de Jumbo wordt straks alleen de ontsluiting voor deze openbare parkeerplaatsen. Er wordt langs de Van Beethovenlaan een nieuwe in- en uitrit gecreëerd voor de parkeerplaatsen van de Jumbo.

Sloop van school en Koninkrijkszaal

Om voldoende parkeergelegenheid te realiseren voor de nieuwe supermarkt wordt het bestaande schoolgebouw (Hoogstraat 126) en de huidige Koninkrijkszaal van de Jehova’s Getuigen (Van Beethovenlaan 17) gesloopt. Daarom wordt op het terrein ook voorzien in de nieuwbouw van een Koninkrijkszaal. Hiervoor heeft Jumbo, in overleg met de gemeente en de Jehova’s Getuigen een stedenbouwkundig plan opgesteld. “De voorgenomen ontwikkelingen passen niet binnen het vigerende bestemmingsplan. De gemeente wil meewerken aan de ontwikkeling en heeft hiervoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat nu in procedure gaat”, laat de gemeente Roosendaal weten.

Inspraak

Het bestemmingsplan wordt op korte termijn in procedure gebracht. Daarna ligt dit als voorontwerp bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. In deze periode zal de gemeente een inloopavond organiseren over het voorontwerp bestemmingsplan en kunnen omwonenden en pandeigenaren rond het terrein een inspraakreactie indienen. De direct omwonenden worden vandaag (vrijdag) ook geïnformeerd over deze wijzigingen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Begeleider van typelessen

Rijsbergen / Zundert / Etten-Leur

Meerdere vacatures

Etten-Leur

Chauffeurs personenvervoer

Breda, Etten-Leur en Zundert

Administratief medewerker Havendienst m/v

Moerdijk

Diverse Functies

Haps