Foto: Marloes Otte

Weinig animo voor vreedzame QR-protesttocht: “Je wordt gedwongen een route te lopen in een vrij land”

ROOSENDAAL - De route tegen de corona-app die zondag werd afgelegd is geschikt voor Iris Beierlein, ze doet namelijk mee vanuit haar rolstoel. Ze 49 jaar en woont in Kroeven. Ze voelt zich buitengesloten van de maatschappij.


“De coronapas en prik moeten weg, het is pure discriminatie. We mogen nergens aan meedoen, maar moeten wel meebetalen. Minister de Jonge zegt dat we wèl moeten betalen voor zorgverzekering, maar wij krijgen géén bed op de IC”.

Dat ongevaccineerden niet naar een café, restaurant of bioscoop mogen, vindt Iris een vorm van discriminatie en buitensluiting. “Mijn vader mag niet meer bowlen, dat doet hij zo graag. Net als hij laat ik me ook niet testen, ik ben toch niet ziek! Je moet bewijzen dat je niet ziek bent, dat is toch krom”.  Ze hoopte dat er meer mensen zouden komen opdagen. Het zijn er rond de 25, een kwart vergeleken met vorige week. “Je wordt gedwongen een route lopen in een vrij land. Nederland is een dictatuur, waarom protesteren er niet meer mensen?”, vraagt Iris zich af. “Rutte bedriegt en liegt, maar hij kàn en màg alles”. 

Op social media houdt Iris corona gerelateerde onderwerpen actief in de gaten. “Er is zoveel bewijs op internet, de vaccinatie is nog in een testfase. Dan moet je niet met je gezondheid gaan gokken. Ik heb begrip voor mijn dochter van 29, zij wil later nog kinderen en laat zich niet vaccineren. Die rotzooi wil je toch niet in je lijf!”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Begeleider van typelessen

Rijsbergen / Zundert / Etten-Leur

Meerdere vacatures

Etten-Leur

Chauffeurs personenvervoer

Breda, Etten-Leur en Zundert

Administratief medewerker Havendienst m/v

Moerdijk

Diverse Functies

Haps