Foto: Marloes Otte

Weinig animo voor vreedzaam protest: “Het is één grote poppenkast”

ROOSENDAAL - Anne Marie Zijlstra is inmiddels een bekendheid aan het worden binnen de protestgroep, al is ze niet één van de initiatiefnemers. Over haar leeftijd en medische achtergrond wil ze niet veel kwijt. Wel dat ze vroeger in Groningen woonde en nu al een tijd in Roosendaal.


“Ik wil alleen kwijt dat ik medisch niet gevaccineerd kan worden. Ik laat me misschien nooit vaccineren, er is te veel druk. Het heeft namelijk niets meer met gezondheid te maken”. Als voorbeeld geeft ze aan dat de burgemeester van Roosendaal alleen kinderen van gevaccineerden toestemming geeft om naar de Sinterklaasoptocht te komen. En dat er in een café in Zutphen na 1 avond 7 besmettingen geconstateerd werden. “Je ziet dat de QR-codes dus duidelijk niet werken, gevaccineerden besmetten elkaar en wij krijgen de schuld. Een ongevaccineerde wordt getest en dan wéét je dat je het niet hebt. Maar ik zit vast, omdat ik me niet kàn laten vaccineren”. 

Anne Marie vertelt dat in Israël mensen voor een derde keer zijn gevaccineerd, maar toch zijn de besmettingen torenhoog. “Het is één grote poppenkast, pure macht! Ik ben verbaasd dat er door de gemeente zoveel geld wordt uitgegeven aan handhaving bij zo’n protest. Vorige week zagen we er wel meer dan 40 mensen van security. Dat is echt niet nodig. Ik doe aan het protest mee omdat het juist vredelievend is”. Ze wijst op het rode hartje op haar jas, een initiatief van Hart voor Vrijheid. “Het is een vorm van stil protest, ik laat zo zien dat ik klaar ben met de onnodige maatregelen”.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Begeleider van typelessen

Rijsbergen / Zundert / Etten-Leur

Meerdere vacatures

Etten-Leur

Chauffeurs personenvervoer

Breda, Etten-Leur en Zundert

Administratief medewerker Havendienst m/v

Moerdijk

Diverse Functies

Haps