Foto: CHRISTIAN TRAETS

Weer acht aanhoudingen na onrustige nacht in Langdonk

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagavond wederom acht relschoppers aangehouden in de wijk Langdonk. Rond 20.30 uur ging het weer fout in de wijk. Zo werd er brandgesticht in een bushokje, bij afval en in een speeltuin. Ook werd op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken.


Volgens de gemeente ging het om een groep van ongeveer vijftien relschoppers. In totaal zijn er 8 aanhoudingen verricht, waarvan 3 op heterdaad in verband met brandstichting. “Door middel van aanhoudende inzet, ook vanavond weer, van politie en ME verkleinen wij de harde kern relschoppers.”

Een dag eerder, afgelopen zondag, werden er al veertien aanhoudingen verricht. “De aanpak van de ‘lange adem’ en ‘lik op stuk’ wordt gevolgd. Voortdurend monitoren wij de wijken en zetten acties in daar waar nodig. Bij de kleinste overtreding volgt een aanhouding met vervolging door het openbaar ministerie en straffen”, stelt burgemeester Han van Midden.

“Ik heb in de wijken gezien wat deze relschoppers aan hebben gericht. Onacceptabel. We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen.”

Rond 23.35 uur is er gisteravond ook nog brand uitgebroken in een kinderdagverblijf aan de Damastberg. Via een ruit van het pand is mogelijk vuurwerk gegooid en is daarna brand ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. Het pand stond gevuld met rook. De brandweer heeft het brand geventileerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief