Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Politie zoekt getuigen van vuurwerkrellen: ‘Help mee de stad veiliger te maken!’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De politie is op zoek naar getuigen én camerabeelden van de vuurwerkrellen in de wijk Langdonk. In totaal werden er 22 arrestaties verricht, maar er is nog niemand aangehouden voor de brandstichtingen bij de school en het kinderdagverblijf en de vernieling van ruiten bij een andere school. “We vermoeden dat er bewoners zijn die meer weten over de vandalen, maar die dit nog niet hebben doorgegeven”, aldus de politie. “Wij roepen hen op om niet terughoudend te zijn en mee te helpen de stad veiliger te maken.”

Zondagavond 21 november braken de eerste vuurwerkrellen van dit jaar weer uit. Er werden veertien verdachten aangehouden: 10 jongens/mannen, drie jonge vrouwen en een vrouw van 51 jaar.  Ze zijn afkomstig uit Roosendaal (12x), Oudenbosch en Sprundel. Tegen deze verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Maandagavond werden nog eens acht verdachten gearresteerd.  Het ging nu om jongens in de leeftijd van 13, 14, 15 en 19 jaar uit Roosendaal en een 22-jarige Bredanaar. Zij kregen een proces-verbaal en zijn net als de verdachten van zondagavond inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Drie Roosendaalse jongens van 15, 16 en 16 jaar werden maandagavond op de Reginadonk aangehouden op de verdenking van brandstichting. Ter plaatse was snoeiafval in brand gestoken, waardoor ook een boom nabij een bedrijfspand vlam vatte.  De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Deze drie verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Oproep
De politie roept inwoners van Roosendaal die meer weten over de relschoppers en / of getuige waren van de vernielingen en het geweld dringend op om niet terughoudend te zijn en deze informatie te delen. “Neem contact op via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.” Verder roept de politie ouders in Roosendaal op om goed op hun kinderen te letten en hen tijdens de avonduren binnen te houden. Tijdens de rellen zijn veel minderjarigen aangehouden waarvan de jongste zelfs 13 jaar was.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief