Archieffoto

Voormalige ALDI maakt plaats voor huurappartementen

ROOSENDAAL - Woningcorporatie Alwel heeft de voormalige ALDI-locatie aan de Philipslaan op het oog om nieuwe woningen te realiseren in Roosendaal. Dat laat vestigingsmanager Rob van Son weten. De wonigncorporatie wil de grond kopen van de gemeente om er een appartementencomplex te realiseren met 15 tot 21 huurwoningen.


“Het is op dit moment ontzettend druk op de woningmarkt”, stelt Van Son. “Dat is in de koopsector, maar ook in de huur- en sociale huursector. In de komende jaren neemt dat alleen nog maar toe en we hebben dus eigenlijk te weinig woningen, daarom willen we bouwen.” Vanuit die wens om te bouwen, kwam ook de locatie van de voormalige ALDI op het netvlies.

“We hebben nog geen concrete plannen, maar wel een ruwe gedachte. Op dit moment denken we aan een appartementencomplex met zo’n vijftien tot 20 appartementen met één of twee slaapkamers. Je moet dan denken aan ongeveer zestig vierkante meter.” Omdat er in de wijk al veel sociale huurwoningen zijn, wil Alwel deze woningen verhuren in de vrije sector. “We willen qua prijs net boven de huurgrens voor een sociale huurwoning gaan zitten, dus ergens tussen de 750 en 900 euro per maand.”

Daarbij heeft Van Son geen specifieke doelgroep voor ogen, dat kunnen dus jongeren zijn maar ook senioren. “We willen hiermee vooral ruimte bieden aan de mensen die net teveel verdienen voor een sociale huurwoning.” Op dit moment wordt nog onderhandeld over de verkoop van de gronden, zodra de handtekeningen gezet zijn wordt het proces verder in gang gezet. “Dan gaan we aan de slag met het bestemmingsplan en daar nemen we de omgeving in mee.” Daarnaast moet er onderzoek worden gedaan naar de aanwezige flora en fauna, dus bijvoorbeeld of er geen vleermuizen in het pand zitten.

“Dat proces duurt ongeveer 1,5 jaar en dan pas kan er gesloopt worden. Vervolgens moet er ook nog nieuwbouw gerealiseerd worden. “Dus je bent zo twee of 2,5 jaar verder, maar dat is een proces dat we nou eenmaal moeten doorlopen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief