Het JTC gebouw aan de Schneiderlaan
Het JTC gebouw aan de Schneiderlaan Foto: JTC

Schrijversmaand op het Jan Tinbergen College

Algemeen

ROOSENDAAL - De komende tijd zullen enkele nationaal bekende schrijvers een bezoek brengen aan het JTC. De leerlingen maken zo op een andere manier kennis met literatuur en de manier waarop het schrijven van een boek tot stand komt.

Afgelopen woensdag kwamen Hans van Oosterbosch en Joost Schijns naar het JTC om eerste en tweede klassen te vertellen over hun laatste boek. Zij zijn allebei docent (geweest) in het PO en dus goed op de hoogte van de leeservaringen van de leerlingen. Drie dagen later is het de beurt aan Ellen Deckwitz die twee leessessies zal verzorgen voor de V5-leerlingen. Ellen is dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC Handelsblad en De Morgen.

6 t/m 8 december
Danielle Bakhuis komt zelfs drie dagen naar het JTC: van 6 tot en met 8 december is zij te gast en zal diverse workshops verzorgen voor de tweede klassen.

Dinsdag 7 december is het tenslotte de beurt aan Manon Uphoff, onder ander bekend van haar onlangs verschenen roman “Vallen is als vliegen”. Zij zal een lezing geven voor alle V6-leerlingen.

Voorjaar 2022
In het voorjaar 2022 ontvangen we Ernest van der Kwast, Ozkan Akyol, Alex Bogers, Elfie Tromp, Margje Woodrow en hopelijk (hij is erg druk bezet) Splinter Chabot. Wordt vervolgd dus!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief